skapa ett sökfilter lista i Google Chrome

Är du trött på oönskade och / eller icke-relevanta resultat belamra sökresultaten på Bing, Yahoo och Google de? Med Sök Filter förlängning för Chrome kan du enkelt ta bort oönskade “agnarna” från sökresultaten.

Obs: Förlängningen fungerar bara på Bing, Yahoo och Google vid denna tidpunkt.

Innan

I vårt exempel genomförde vi en sökning på “anime tapeter” på Yahoo Singapore, Bing Singapore, och Google. I varje uppsättning resultat beslutade vi att fokusera på resultat som skulle visa antingen en gul eller röd varnings färg från WOT. Du kan se vår riktade resultat för Yahoo Singapore …

Den för Bing Singapore …

Och riktade resultat från Google.

Sök Filter in Action

Så fort du har installerat tillägget bör du ta en snabb titt på “Alternativ”. Först “Filter List Area” kommer att vara tom, men kommer inte att förbli så länge som du skapar din egen filterlista.

Den andra delen kan vara eller inte vara av intresse för dig … möjlighet att välja i filterservice. Om du väljer filtreringslistan kommer att anslutas till din “Google-konto” och kommer att finnas tillgänglig på någon av Chrome installeras med tillägget installerat (och inställd på “Opt in”). Tänk på att om du väljer detta alternativ filterlistan som du skapar kommer att samman anonymt och har en GUID bifogat till det.

Efter installation av förlängningen vi uppdateras alla våra tre söksidor … märker den lilla röda cirkeln knappen bredvid varje sökresultat länk.

Genom att klicka på den röda cirkeln knappen gör att hela webbläsarfönstret område “skugga ut” tillfälligt medan du bestämmer mellan att lägga till webbplatsen filterlistan eller avbryta åtgärden.

Om du lägger till en webbplats till filterlistan som resulterar omedelbart försvinna från listan med sökresultat utan att uppdatera webbsidan. Ser ut som vi har en annan webbplats på botten som vi skulle kunna lägga till filterlistan … Klick, klick, klick!

Efter tillsats av en webbplats från var och en av de tre söktjänster kan du se att vår filterlistan har fått iväg till en bra start. Om du av någon anledning råkar lägga till en webbplats till listan eller ändra dig om en webbplats klickar du bara på den röda cirkeln för att ta bort den särskilda notering.

Slutsats

Om du letar efter ett enkelt sätt att skapa en sökning filterlista då detta är definitivt en förlängning som är värt att ta sig tid att titta på.

länkar

Ladda ner Sök Filter förlängning (Google Chrome Extensions)

Det är praktiskt, särskilt om du letar efter relevant information. Jag hatar verkligen det när du söker efter något du får allt annat än vad du verkligen ville. Till dålig sökmotorerna inte räkna sånt ut från get gå.

fungerar inte, jag tycker jag klickar på något som inte svarar. Jag försökte det på bing och google men fungerar inte. Är denna utvidgning endast begränsad i oss? 4.0.249.30 är den version av min krom

@nrew – Såvitt jag vet att det bör inte finnas några begränsningar för locale … två av de tre som jag använde i artikeln var asiatiska lokaler. Jag undrar om det finns en konflikt med en annan anknytning kanske?

@aa: här är de tillägg som jag använder: http://screencast.com/t/NmQxOTYwNT;I’m också använder Öppen. Finns det en förlängning så här i Firefox?

Som författare till SearchFilter, jag fick reda på den här artikeln från Analytics för webbplatsen. Jag måste säga att jag är smickrad.

@nrew var utvecklingen sker med v5 av Chrome. Jag ska gräva upp en v4 version och prova det där under.

På en sidoanteckning, jag måste göra området mindre ful, och fixa den dumma sidfoten. Vid något tillfälle, jag kommer att lägga till en funktion för att ladda ner topplistan av skräppost domäner och köra den längs sidan användarnas filter.

@nrew – Efter att ha tittat runt för lite jag inte se en motsvarande förlängning som detta för Firefox.

@nrew – Kanske jag ska göra det nästa. Aldrig såg till att göra det innan. Förhoppningsvis är det ungefär lika enkelt som Chrome-tillägg.

Yankee Doodle Dandy, en 1942 film starring James Cagney, var den första spelfilmen omvandlas till fyrfärg.