tilldela tangentbordet mediaknappar att arbeta i winamp

Har du någonsin undrat hur man gör medieknapparna på tangentbordet faktiskt arbetar för Winamp? Reader Shawn var frågar mig denna fråga ett tag tillbaka, men då han räknat ut det på egen hand och skickade mig instruktionerna.

Det visade sig att det är otroligt enkelt, och på de flesta installationer kommer redan som standard, men kan inte aktiveras. Om din inte fungerar, måste du följa dessa instruktioner.

Öppna upp Winamp Inställningar och bläddra ner till Allmänna inställningar \ globala snabbtangenter.

Det första du bör kontrollera är om “Enabled” snabbtangent är markerad. Om det inte, välj det och mest troligt att kommer att fixa problemet.

Om du behöver manuellt ändra inställningarna i stället väljer Åtgärd i listan och sedan klicka i snabbtangent textrutan. Tryck på medieknappen på tangentbordet som representerar den funktion du försöker göra. Till exempel, valde jag Uppspelning: Spela upp / pausa åtgärder på listan, så jag tryckte på knappen Spela upp på mitt tangentbord som dyker upp som Play / Pause i snabbtangent rutan.

Se till att du klickar på knappen Set när du gör ändringen.

Mr The Geek

Tack!! Jag har funderat på hur man gör dessa nycklar fungerar … Jag hade inte kontrollerat aktivera snabbtangenter. Nu fungerar som en charm.

Bra blogg!

Vaughn

Nu hur gör jag detta med en bärbar dator som endast har medieknapparna när du trycker på funktionsknappen, som i “Fn + down” för att spela. När jag trycker på fn + ner, startar Windows Media Player upp. Jag skulle vilja att stoppa detta från att hända och har winamp gör det i stället. Om detta inte är möjligt, skulle jag åtminstone vilja kunna använda pjäsen / bakåt / framåt knapparna som de borde vara.

Tack!

Wow tack så mycket, även om det var ner till min ren lathet jag trodde aldrig att kontrollera winamps inställningar!

Hade detta tangentbord för nästan ett år och nu kan jag använda den till fullo och alla inom 2 minuter att kontrollera denna sida!

Tack igen:)

Tack för utstationering här, undrade hur man gör min m

Jag använde framgångsrikt ditt tips här. Jag undrar bara varför min Windows Media Player (WMP-Microsoft) startar när jag trycker mina play / pause mediaknappar. Finns det ett sätt att stoppa WMP från att lansera? Det är irriterande: D.

Tack så mycket lad 🙂 .; Jag har iritated över detta eftersom WMP11 bibliotek slutat fungera …

Tack för info, fungerar som en charm !!

Jag har inte några globala snabbtangenter alternativ. Är det på grund av mitt tangentbord inte har några medieknapparna? Jag skulle vilja kunna kartlägga nycklar, till exempel Ctrl + n till nästa låt. Någon aning om hur jag gör det, http:? //jooh.no/web/winamp_global_hotkeys_missing.png

Winamp Rocks!

Tack ett gäng, mega praktiskt!

you rock !!!, lol jag trodde aldrig att det skulle vara så här lätt !!!

Jag för lat för att räkna ut själv sökte google och fann detta. arbetade som en charm, till 5 sekunder aktivera mina mediaknappar för winamp

BRA! Så lätt,! Fungerar för mig perfekt på HP Pavilion med snabb lunch knappar Det är vad jag letat efter. Tack Mr Geek

Tack såååå mycket för att göra det såååå enkelt

Som någon som har använt winamp i över ett decennium, jag är förvånad jag inte hade vetat detta!

Tack så mycket för guide !! du just gjorde min nya G510 tangentbordet arbetat med winamp !!

Tack så mycket. Det hjälpte verkligen. Jag undrar ’bout it för nästan en månad.

Hjältinnan i nöd med i 1980-talet klassiska arkadspelet Donkey Kong utsågs Pauline.