tillgång till Google Reader nyhetsflöde på skrivbordet

Gillar du tanken på att få tillgång till din Google Reader RSS-flöde direkt från skrivbordet? Idag tittar vi på ReadAir, vilket är en OSX tema skrivbordsklient för Google Reader och bygger på Adobe Air.

Installation

Det kommer att finnas tre fönster för att sortera igenom under installationsprocessen. Den första kommer att visa viss grundläggande information om ReadAir … Klicka på “Install” för att få saker och ting började.

Det andra fönstret ger en beskrivning av programmet frågar om du vill ha en “genväg på skrivbordet”, ger dig möjlighet att få ReadAir starta omedelbart efter installationen, och låter dig ändra installationsplatsen om du vill.

Det sista fönstret kommer att visa status för installationen.

När installationen är klar kommer du att bli tillfrågad om du vill logga in eller inte. Klicka på “OK”.

När du har klickat “OK”, kommer du att se inloggningsfönstret. Ange dina kontouppgifter i och du är redo att gå. Du har också möjligheten att ha dina inloggningsuppgifter sparas …

ReadAir in Action

Detta är vad ReadAir ser ut efter lastning ett RSS-flöde. Den har en fin ren gränssnitt och rutorna är lätt att justera.

Högerklicka Meny & Alternativ

Här är “högerklicksmenyn” för “systemfältet ikon”. Om du vill komma åt alternativen för ReadAir, då måste du göra det här.

I “Allmänt” kan du välja att ha ReadAir söka efter uppdateringar vid start och ange tidpunkten för att uppdatera RSS-flöden.

Välj det tema som du vill använda (MacOS eller Windows) och aktivera / inaktivera minnas fönstrets position i “Utseende Area”. “Konto Area” är densamma som den ursprungliga inloggningsområdet som visas ovan.

Slutsats

ReadAir ger ett enkelt sätt att få tillgång till Google Reader RSS-flöden på skrivbordet. Den fokuserar på att få dina flöden till dig när du vill ha den. Detta är ett projekt fortfarande är under utveckling och kan laddas ner från Google Code. Du kommer inte att ha de extra sociala aspekter som att dela och kommentera artiklar, men det är ett bra sätt att snabbt läsa över dina flöden från skrivbordet.

länkar

Ladda ner ReadAir (version 0.31)

Hämta Adobe AIR

Mina ögon hatar mig efter att ha tittat på den fula gröna Vista tema.

Jag gillar verkligen hur Reader är anlagd och alla dess nuvarande funktionalitet. Men möjligheten att begränsa när det uppdateras är mycket spännande. Bara tillräckligt för att markera som oläst i Reader och begrunda det.

Detta är en webbplats för tech folks – du var tvungen att förklara installationsdialogrutor, inklusive förklara alternativen för att sätta en genväg på skrivbordet, etc? Kom igen, detta * verkligen * minskar redaktionella kvaliteten på tjänsten.

Tja, jag, för en, uppskattar stegen i recensioner som dessa. Med tanke på installationer av sådana ökända program som Digsby (eller några andra som försöker installera något i smyg), jag är glad att HTG besättningen detaljer varje steg. Inte alla som besöker här (inklusive jag själv) är “tech folk.” Och medan jag är överens om att de som är datanörd, förklarar varje steg kan verka som en förenkling av en redan enkel uppgift, visar det sig att Geek och hans värdar verkligen bryr sig om de människor som besöker webbplatsen.

Kommer innehållet i detta vara tillgänglig att läsa om jag förlorar min internetuppkoppling? Det är det enda skälet till att jag skulle vilja ha Google Reader på mitt skrivbord.

Lucy, den mest kompletta Australopithecus afarensis skelett som någonsin hittats och som avses i den populära pressen som den “felande länken”, fick sitt namn efter Beatles låten “Lucy in the Sky med diamanter”.