webbläsare långsam? hur man gör Mozilla Firefox snabbt igen

Har du märkt din kvicke webbläsaren Firefox långsammare, eller till och med kraschar på dig? Onödiga plugins, tillägg och även besöker data kan bromsa din webbläsare ner till en genomsökning, eller göra det kraschar. Här är hur man rättar till det.

Vi visar dig hur man snabbare Firefox genom att inaktivera insticksprogram och tillägg och rensa sökdata.

Bild av cindy47452

Plugins hjälpa Firefox hantera internetinnehåll såsom Flash, Silverlight, Java och Office, och det finns förmodligen många installerade insticksprogram som du inte behöver. Eftersom de kan bromsa webbläsare, kan du stänga av dem du inte använder.

OBS: Insticksprogram kan inte raderas eller avinstalleras, endast inaktiveras. Ett undantag skulle vara en plugin som installerades som en del av en förlängning och du avinstallerar tillägget. Därefter plugin automatiskt bort.

Om du vill inaktivera en plugin i Firefox, klicka på Firefox och välj Tillägg från rullgardinsmenyn.

Add-ons Manager öppnas på en ny flik. Klicka på fliken Insticksprogram på vänster sida av fliken. För varje plugin du vill inaktivera, klicka på motsvarande Inaktivera knappen.

Funktionshindrade plugins display nedtonad och Inaktivera knappen blir en Aktivera-knapp som du kan använda för att återaktivera plugin, bör du vill.

OBS: Alla funktionshindrade plugins flyttas till slutet av listan över insticksprogram.

Du bör vara säker inaktivera nästan varje plugin utom för Flash, som används på många platser på nätet.

Du kan lägga till alla typer av ytterligare funktionalitet till Firefox med hjälp av tillägg, såsom tillägg för att blockera annonser, ladda ner video, integrera med sociala nätverk, förbättra Firefox funktioner, och även lägga till funktioner som finns i andra webbläsare. Men ju fler tillägg du installerar, kan den långsammare Firefox bli. För att påskynda Firefox, kan du stänga av tillägg utan att behöva avinstallera dem. Som gör att du enkelt aktivera dem igen om du vill använda dem.

Om du vill inaktivera ett tillägg genom att klicka på fliken Tillägg på vänster sida av Add-ons Manager. Om du stängde Add-ons Manager efter inaktivera plugins, öppna den igen som beskrivits tidigare i denna artikel. Hitta tillägget du vill inaktivera och klicka på knappen Inaktivera till höger om beskrivningen.

De flesta tillägg kräver att du startar Firefox vara inaktiverad. Om du får en omstart meddelande som visas i följande bild, klicka på Starta nu länken.

De funktionshindrade förlängningar är nedtonade och Inaktivera knapparna blir Aktivera knappar så att du kan återaktivera tillägg som helst. Lägg märke till att alternativknappen finns inte tillgängligt för funktionshindrade förlängningar. Alla funktionshindrade förlängningarna flyttas till slutet av listan förlängningar.

Som tidigare nämnts, insticksprogram kan inte anges manuellt avinstalleras inifrån Firefox, åtminstone lätt. De flesta insticksprogram har egna avinstallationsverktyg. Se plugins artikeln om Firefox Hjälp webbplats för information om hur du avinstallerar olika gemensamma plugins. Om ett avinstallationsprogrammet inte fungerar för en viss plugin, det finns ett sätt att avinstallera en plugin.

Om du vill ta bort en förlängning öppnar Add-ons Manager om det inte redan är öppet, klicka på fliken Tillägg, och hitta det tillägg som du vill ta bort i listan. Klicka på knappen Ta bort. Om återstart meddelande visas ovanför förlängningen titel genom att klicka på Starta nu länka till slutföra borttagningen.

OBS: Du kan ta bort en förlängning även när det är inaktiverad.

Firefox håller reda på webbplatser du har besökt, filer som du har hämtat, sökningar, formulärdata, kakor och mycket mer. Alla dessa data samlas i historikdatabasen och databasen kan bli mycket stora. Det finns flera sätt att rensa din webbinformation från databasen.

Att rensa webbinformation för alla dina webbaktivitet för en viss tid, klicka på Firefox och välj Historik | Rensa ut tidigare historik från rullgardinsmenyn.

På Clear Senaste dialogrutan Historik ruta klicka på nedåtpilen till vänster om detaljer.

Markera kryssrutorna för de objekt som du vill rensa. Välj ett tidsintervall i listrutan längst upp i dialogrutan.

Om du väljer Allt ett varningsmeddelande visas som talar om att åtgärden kan inte ångras. Var säker på att du vill rensa hela historiken av webbinformation innan du klickar på Rensa nu för att rensa den.

Om du vill fortsätta att läsa uppgifter för vissa webbplatser och inte andra, kan du selektivt välja att rensa webbinformation för specifika webbplatser. För att göra detta, klicka på Firefox och välj Historik | Visa All historia från rullgardinsmenyn.

Biblioteket visas dialogrutan. I trädet i den vänstra rutan, klicka på tidsramen som motsvarar när du besökte webbplatsen som du vill rensa historiken. Alla webbplatser du besökt under den tidsperioden visas i en lista i den högra rutan. Högerklicka på önskad webbplats i listan och välj glömma denna webbplats på popupmenyn.

Om du har en lång lista över webbplatser, kan du använda rutan Sökhistorik att hitta önskad webbplats.

OBS: Det finns ingen bekräftelse för denna åtgärd, så se till att du vill radera webbinformation för en webbplats innan du gör det.

För att stänga biblioteket dialogrutan genom att klicka på X-knappen i det övre högra hörnet.

Att rensa webbinformation automatiskt varje gång du stänger Firefox, klicka på Firefox-knappen och välj Alternativ från rullgardinsmenyn.

OBS: Det spelar ingen roll om du väljer Val på huvudmenyn eller undermenyn Alternativ.

På dialogrutan Alternativ klickar du på sekretessknappen i verktygsfältet. Välj Använd anpassade inställningar för historiken från Firefox kommer list i avsnittet Historik.

Ytterligare alternativ visas. Välj Rensa historiken när Firefox stängs kryssrutan så det finns en bock i rutan. Klicka på knappen Inställningar.

På Inställningar för dialogrutan Clearing History Markera de objekt du vill ta bort när du stänger Firefox. Klicka på OK. Du kommer tillbaka till dialogrutan Alternativ. Klicka på OK i den dialogruta för att godkänna ändringarna.

Nu kan du njuta av snabb bläddring med Firefox!

Bra tips.

Den enda verkliga frågan som jag har med den här artikeln, som är en klon som många har skrivit tidigare är: Inaktivera plug ins och lägg på s tar bort de saker som verkligen drog oss till Firefox till att börja med och gjort det en givande, gå till webbläsare.

Är jag konstig att jag använder bara 7 addons?

Tekniskt sex …; adblock, Hämta status, Forecastfox, noscript, Snaplinks Plus, Xmarks, # 7 var (Mozillas) testpilot, men jag använder inte Testing kanalen längre.

Dammsugning Platser databasen är något som verkligen kommer att göra skillnad. Inte lätt att göra manuellt, men Platser underhåll add-on https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/places-maintenance/?src=api gör det enkelt.

Bra artikel, men samma frågor kommer att bromsa alla webbläsare. Det enda skälet att byta från IE till suppleanterna är för alla de skäl nämner i den här artikeln. Så nu sanningen är, IE problem är nu Firefox och så småningom Chrome undergång. Och för posten, är antalet personer som använder Chrome mycket lura, det finns massor av människor som inte ens medvetna om att de använder den, och när frågade, vet inte hur det fick även på maskinen.

Du bör nämna metod för att skapa en ny profil för Firefox och migrera alla tillägg och allt det. Detta är det bästa sättet att påskynda Firefox efter några månader / år,. Det fungerar konstigt för mig,. Anyway Firefox kommer att stanna långsam om du använder det intensivt som jag (cirka 50 till 100tabs öppnas med “gruppflikar” funktionalitet) .

Hur installerar jag om den högra rullningslisten för räv brand tack

Bra info tack,. Jag kör ett antal plug ins men Firefox har alltid smidigt och synkroniseras på ett antal maskiner.

jag bara använda annonsblock, wot, e anmälaren och jag tycker det allt jag behöver.

Firefox 13.0.1 har varit en katastrof för mig. Använda den med Googles bildsökning mycket har lett till upprepade kraschar, ibland två krascher inom tio minuter.

Nu är jag på 14.0.1 – vi får se om det är bättre. Jag tänker inte hålla andan.

Det verkliga problemet är Firefox behöver åtgärda buggar på sin tallrik i stället för att ägna stora resurser på att utveckla nya funktioner som de flesta människor aldrig bett om och kommer inte att använda.

De måste börja tänka på vad de lägger i webbläsaren. Google Chrome har samma problem.

Inte håller andan för att det ska ske, antingen – det är i strid med den typ av hela mjukvaruindustrin …

Om du använder Firefox Sync kan inaktivera historia synkronisering hjälpa också – Ive märkte en dag att Sync hämtat historia från tidigare år, vilket orsakade hela Firefox svarar.

Detta var en artikel om ämnet “hur man snabbare firefox upp”, så varför är du jackasses kommentera hur många tillägg som du använder och vad de är … Jag är ganska säker på att ingen bryr sig.

Jag är ledsen, men den här artikeln är bara lod dum. Det kan sammanfattas som “om du vill att din webbläsare för att gå snabbare, inte använda den”.

eller så kan du bara använda Palemoon?

Inte en massa bra saker i den här artikeln, men om alla de råd vi får här var bra att vi skulle betala för det. Om du verkligen vill klaga ofullkomlig servicebesök någon statlig myndighet du väljer, kommer du av-kurs parkeras lyssnar på en inspelning, får dessa idioter betala ett högt pris.

För att göra Firefox snabbt

1) Rengör installera en stabil version och skapa en ny profil, 2) Uppdatera din grafikdrivrutin sedan FF inaktiverar hårdvaruacceleration om du inte gör det,. 3) Rengör malware och virus av datorn liksom de 10 miljoner verktygsfält du aldrig använder . 4) CClean datorn och inaktivera un-behövs start / BHO / Uppgifter / Context poster, 5) Inaktivera & återaktiverar Systemåterställning för att ta bort massor av återställningspunkter, 6) defraggler enheten, 7) Använd Crucial Memory Scanner & max ut ditt RAM-minne. Det är billigt, och med 256 MB RAM inte skär det,. 8) Uppdatera till ett ATI 3D-kort, 9) Stig av uppringd. Få något liknande DSL. Ingenting kan göra uppringd skrika som en raket,. 10) Kontrollera FF nätverksinställningar och säkerställa dess på NO proxy;. 11) Om din på XP använder Windows 7 om du kan. Fungerar bättre,. 12) Installera Adblock Plus. Det blockerar många annonser. Det är värt det!

Du glömde SpeedyFox !! länk här, http: //www.crystalidea.com/speedyfox

Kolla in det här jag använder detta en gång i månaden och ger en stor prestandaökning är det ett bärbart paket också 🙂

@ Barbara Hildreth

Snabbt och enkelt sätt … ..; Avinstallera och sedan installera FireFox. Om du förlorat det av Messing i about: config, no big deal. Det är hur vi lär oss. Försök igen…. Kanske du har lärt tillräckligt för att åstadkomma vad det var att du var ute efter.

Kom ihåg att antingen exportera dina bokmärken eller skriva ner de du vill tillbaka.

Jag tycker att iGoogle-sida kommer att göra Firefox värdelös varje gång den uppdaterar / ansluts. Detta verkar pågå under en minut, kommer ingenting att fungera i Firefox, ingen mus eller något, till iGoogle avslutar uppdatering. Bra det kommer att vara borta i ett år eller två.

Jag tycker inte att FF allt långsamt, det enda problemet jag har haft fastställdes med Firemin (Firefox Plumber). Jag fortfarande få meddelanden från AVG om hög RAM-användning om jag har börjat FF med Firemin. Pale månen inte “verkar” för att köra snabbare Chrome också. Waterfox 64? De hastighetsskillnader för mig är alla så försumbar. Om hastigheten är ett verkligt problem, jag tror att jag skulle kontrollera Internet-inställningarna med något som Auslogics Internet Booster eller kanske Cloud System Booster, sedan ändrar DNS-servern med DNS Jumper, sedan se till att QoS är inaktiverad. Det är mitt system som nu.

Minska den interna databasen dammsugning det också förbättrar prestanda.

Vakuum platser Förbättrad förlängning eller Speedfox app gör det.

Wow … av alla om: inställningsmöjligheter du kunde ha fått mig intresserad med, eller popup-blockerare eller javascript disablers, du beslutat att berätta för mig att rensa min historia och ta bort addons … wow

Jag är en före detta firefox användare (bytte till krom), och jag undrar, varför händer detta? Jag menar, jag använder krom, och efter rensa endast temprary data (ja jag har addons men de har inte bromsa surfar) , det fungerar som en charm.Same sak för opera.Now, vad hände med firefox sedan 3,6? Varför måste jag genomföra sådana åtgärder bara för att hålla firefox snabbt? Visst, är hans lätt för mig, eftersom jag är något av en dator kille, men för gran’ma, detta kan vara lite svårare (även med bilder, tro mig) .Jag thnk de valde fel programvara filosofi att följa. windows.If fönster fungerar bra två veckor efter installationen och då börjar avta, och människor fortfarande använder det, varför kan inte vi göra samma sak?

CCleaner rensar webbläsare cachar och luckor (Compacts) FF: s sqlite DB: s, också. Du bör också undvika Fasterfox. Även om den påstår att påskynda saker, märkte jag att det saktade ner 2 olika datorer Jag provade den oavsett vilken inställning jag försökte det med. I FF, kan du även justera smoothscrolling och autokorrigering av. Dessa hjälp för människor med äldre kompositioner.

Men kommer allt detta gör det Fater att starta, som är mitt riktiga gnälla med det nuförtiden, beroende på dag / månad / vindriktning / om jag hade burritos för lunch, kan firefox ta upp till 90 sekunder att ladda

Om du vill Firefox och Windows. Försök Pale månen … .. optimerade fönster webbläsare med Firefox motor (gecko), alla tillägg som arbetar och fortfarande snabbt!

Eller så kan du bara ladda ner Google Chrome … Det är mycket bekvämt

enda problemet jag har med FF är flash kraschar många spela flash-spel, FF14.1 var en bra uppgradering imho

eller u kan bara avinstallera Firefox och åter installera det xD

Anledningen flesta människor kräkas när allvarligt åksjuk beror på att symptomen på åksjuka (yrsel, förvirring, och balansproblem) härma symptomen på förgiftning och kroppen försöker rensa sig av eventuella återstående intagna gifter som en själv skyddsåtgärd.